Барилга МН
Үнэлгээ
Нүүр
Үйлчилгээ
Холбоо барих
Танилцуулга татах
Барилга МН
Танилцуулга татах
Зурвас бичих
Messenger
Залгах
Нүүр
Мэдээ, мэдээлэл
Barilga
2019-11-05
Тохь тухтай гал тогооны тавилгыг сонгохдоо юуг анхаарах вэ?
Аль ч гэр бvл, тэр тусмаа эмэгтэйчvvд хоногийн чамгvй хувийг гал тогоондоо өнгөрөөдөг. Өөрөөр хэлбэл гал тогооны өрөө гэрийн эзэгтэйн хувьд хамгийн тав тухтай эвтэй тохилог орчин байх учиртай.
Хоол бэлдэхэд сав суулга, хутга, комбайн гээд бvх зvйлс гарын дор байх шаардлагатай. Гэтэл ихэнхи эзэгтэй нар нэг хутга хайгаад хамаг юмаа онгичих нь бий. Гал тогооны тавилга эмэгтэй хvний хэрэгтэй зvйлээ олоход хамгийн сайн туслагч байх ёстой. Тэгсэн цагт хоол амттай болно.
Ашигтай зөвлөгөө
Гал тогооны тавилга голдуу ком хэлбэрээр зарагддаг. Шалан дээр байрлах шvvгээнvvдийн хувьд 60 см-ээс дээшгvй өндөртэй байх аваас эмэгтэй хvн дотроос нь ямар нэг зvйл олох гэж төвөг учирдаггvй. Тэр тусмаа шvvгээний шургуулгууд хэрэгтэй зvйлээ хамгийн хурдан олох зориулалттай тул жижиг овортой зvйлсийг энд л хадгалбал зохино. Шургуулганд хадгалах зvйлсийн жагсаалтыг хоол амтлагчууд тэргvvлдэг. Харин сав суулгыг бол хоёр хаапгатай шvvгээнvvдэд хийвэл багтаамж сайн болно. Шvvгээний доод талын шургуулганд поднос тавиуруудыг хийх нь зөв байдаг.
Гал тогооны өрөөний ширээ хичнээн том байлаа ч талбай дандаа дутдаг гэж тогооч нар ярьдаг. Ширээн дээр мах гурилын мод, хутга, алчуур, ногоо, мах, гурил хөглөрнө. Аль хэдийн хоолоо хийж эхлэх цаг болчихоод байхад та ширээ эмхлээд л зогсож байдаг. Энэ бvх ажлын дараа хоол хийх нь таны хувьд там шиг л санагдана. Гэтэл гал тогооны ширээн дээр зай хvрэлцэхгvй байх нь гал тогооны өрөөний тавилгыг буруу сонгосонтой холбоотой байдаг. Орчин цагийн гал тогооны тавилгын хувьд өлгөдөг шvvгээнvvд дотроо олон тооны тавиур, өлгvvр дэгээ агуулж байдаг учир энэ асуудал vгvй болж байна. Гагцхvv хамгийн орчин цагийн, хэрэглэгчийнхээ төлөө хийгдсэн тиим тавилгыг л сонгох ёстой. Хэрэв иж бvрэн ийм тавилга авсан тохиолдолд ширээ цэвэрлэх асуудал аяндаа vгvй болдог. Хоол амтлагч, хутганы сав, аяга таваг хатаагч, элдэв жижиг савнууд өрөх тавиуруудаар иж бvрэн тоноглогдсон тавилга авахыг зөвлөх байна.
1 .Бvх хоол амтлагч ба жижиг нунтаг зvйлстэй хvvдий сав хаирцагнуудцаа vзлэг хийж хаяхыг нь хаяж vлдсэнийг нь шvvгээнд биш шургуулганд байрлуул.
2.Жижиг савнуудыг дээр дээрээс нь овоолж тавих биш харин хадгалбал зохино. Сагс хэлбэрийн том саванд хэсэг хэсгээр хийж тавьдаг арга хамгийн зөв. Ялангуяа тогоо савны тагнууд их зай эзэлдэг бөгөөд тэднийг бvгдийг нь нэг сагсанд хийж тусад нь хадгалаарай.
З.Харин өлгөдөг шvvгээнvvдээс туссан сvvдрийн асуудлыг шийдэхэд зөвхөн орчин цагийн гал тогооны тавилгууд хэрэгтэй. Ийм тавилгууд өөртөө жижиг чийдэн агуулж байдаг.
4.Шургуулганд байвал зохих зvйлсийн жагсаалт: бvх төрлийн хутга, халбага, сэрээ, лааз нээгч, хайч, юм бутлагч, жижиг vрvvл зэрэг юм. vvнээс том зvйлсийг шургуулганд хийвэл нээхэд саад болдог.
5.Гал тогооны паралон бага зэрэг vнэр орж эхэлбэл бушуухан хаяж байгаарай. Ер нь паралоныг тэр хавьд нь жижигхэн сагсанд хийж хадгалбал зохино. Паралон удаан нойтон байх тусам асар их нян vрждэг.
Та гал тогооны тавилгыг сонгохдоо бат бэх байдлыг харахдаа мартав.
-Халуун чийг ба ууранд нэн тэсвэртэй материалтай байх хэрэгтэй.
-Өөртөө угаадар агуулсан, бас тавилгатайгаа хосолсон плиткатай, плитка нь шарах шvvгээтэй.
-Уур хиншvv чийг сорох төхөөрөмжийг өөртөө агуулдаг.
-Бvрэн тавилга нь хэлбэр дизайн ба өнгөний хувьд тансаг тул ямар ч айлын гал тогооны өрөөг дээд зэргээр чимэглэдэг.
-Эзэгтэйн бvх хэрэгцээг тооцож хийсэн, иж бvрэн тавилга тул хоол хийх сонирхол эрхгvй төрvулж хоолыг амттай болоход чухал vvрэгтэй.
-Гал тогооны шvvгээнvvдийг маш олон хааж нээх учир бариулны бат бэх байдал бас чухал байдаг.