
Хадаасны уртыг тохируулахдаа хадах зүйлийн зузаанаас 3 дахин урт байхаар сонгоно. Урт нэмэгдэх тутам хадаасны голч нь нэмэгдэх ба худалдаж авахдаа түүний хэлбэр нэрийг ч мэдэж байх хэрэгтэй. Иймээс уншигч та бүхэнд энэ талаар товчхон танилцуулъя. Эрээстэй хадаас эрэгдэж хадах нь ердийн хадаасаар хадсанаас илүү бат бэх болохоос гадна хэзээ ч буцаан сугалж чангалах боломжтой. Ялангуяа хатуу модыг хадахад эрээстэй хадаас хамгийн тохиромжтой.
Орчин үе модон эд ангийг холбоход шургийг өргөн хэрэглэж байна. Учир нь хадаасыг хэчнээн бөх хадлаа ч мод хатсаны дараа ихэвчлэн холхидог төдийгүй модны гадаргууг гэмтээхгүй сугалж авахад төвөгтэй байдаг (хадаасны шилбэд хэрчлээс гаргах учир, түүний модонд барих чанарыг сайжруулдгийг дашрамд дуулгая).
Мөн хуруугаа няц цохихгүйн зөв чиглүүлэх зорилгоор хуучин бахийг ч ашиглаж болно. Жижиг хадаас хадах үед гар хүрэхгүй газар буюу тодорхой өнцгөөр ташуулж шаах, ялангуяа хадаасаа тогтоох, алхаар анх цохиход бүр ч төвөгтэй байдаг бол та нарийн үзүүртэй хавчуур буюу хямсаа үсний самыг ч хэрэглэж болно.
Амархан ан цав гарах модонд хадах хадаасны үзүүрийг хазуур бахиар тас хавчих буюу алхаар цохиж түүний үзүүрийг мөлийлгөх юм бол тийм хадаас модыг хагалахгүй. Хатуу модонд шураг эрэгдэхэд тийм ч амаргүй. Шурагдах газарт шөвгөөр нүх гаргаж, нунтаг саван ялимгүй үйрүүлэхэд ажиллагаа хялбар болно. Өөр нэг арга гэвэл модонд өрөмний голчоос 1.5-2мм бага нүх өрөмдөж түүнд шургийг эрэгдэнэ.
Хадаасыг эхлээд зөөлөн тогшиж, алхны толгойд шинээс аль болох ойр барьж угтуулж түлхэх журмаар хадна. Хэрэв хадаас тахийвал түүнийг хажуу талаас нь зөөлөн тогшиж тэгшилнэ. Хадаас эгц босоо чиглэлээр шигтгэгдсэн гэж үзвэл, алхны ишний төгсгөлөөс атгаж байгаад огцом хүчтэй цохилтоор тогшиж хадна. Хадсан хадаасны толгой иодноос цухуйлгавал хадаасыг нугалахад хуучин гурвалжин хуурайг ашиглавал эвтэй байдаг.